Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

14:45 | January 15, 2015

QUICK LEG WORKOUT

janni-deler-leg-workout-28minDSC_9051

Här kommer träningspasset vi gjorde tidigare i veckan. Det är från Kayla’s träningsguide men vi körde utan vikter, så vill man kan man köra extra tungt. ;-) Man kör varv ett i 7 minuter så många varv man kan (vi hann runt 2 varv), sen vilar du en kort stund innan du kör varv två i 7 minuter. När du kört det gör du allt igen, alltså start med varv ett och sen varv två igen. Totalt är det alltså 28 minuters träning. Nu kör vi!

//Here’s the workout we did earlier this week. It’s from Kayla’s training guide but we did it without weights, so if you want it a bit tougher you can. ;-) You do the first set of exercises for 7 minutes as many rounds as you can (we did around 2 rounds), then you rest for a quicky and then go for round two for 7 minutes. When you’re done with that you do it all over again, so start with part one and then part two again. In total it’s a 28 min workout. Let’s go!part1janni-deler-leg-workout-28minDSC_8984 copy

Du börjar med 10 burpees, halvburpees kallar jag det då du inte lägger dig på magen.  //You start with 10 burpees, I call them half-burpees since you don’t lay down on your stomach. 

janni-deler-leg-workout-28minDSC_8987 copy

Hoppande utfall 20 stycken (10/ben), du gör ett utfall och hoppar upp i luften samtidigt som du byter ben.  //Jumping lunges 20 of them (10/leg), you do a lunge and jump and switch your leg in the air.

janni-deler-leg-workout-28minDSC_9017 copy

Knee-ups, 24 stycken (12/ben). Gå upp på en bänk eller liknande och dra knät mot magen. Tänk på att sätta i hela foten!  //Knee ups, 24 of them (12/leg). Walk up on a bench or similar and pull your leg toward your stomach. Remember to stand on your whole foot!

janni-deler-leg-workout-28minDSC_8990

Sumo squats, 15 stycken. Gör en squat med breda ben och knäna pekande utåt. Gå så djupt du kan! //Sumo squats, 15 of them. Do a squat with wide legs and your knees facing out. Go as deep as you can!part2 janni-deler-leg-workout-28minDSC_8994

Här hade vi inget hopprep, så har ni det kör 2 min! Vi körde höga knän 2 min (döende efter). //We didn’t have a jumping rope, if you have do that for 2 min! We did jumps with high knees (almost died after it).

janni-deler-leg-workout-28minDSC_8996

Vanliga utfalls-steg, 24 stycken (12/ben). Gå så djupt ner du kan så det bränner i rumpan! //Walking lunges, 24 of them (12/leg). Go as deep as you can, make it burn in you bum!

janni-deler-leg-workout-28minDSC_8996 copy

Här kan man ha en step up-bräda om man vill (lättare), vi körde ett utfall och sen upp med knät mot bröstet, 30 stycken (15/ben). //Here you can use a step up-board (don’t know the name for it but it’s easier), we did normal lunges and then up with the knee against the chest, 30 of them (15/leg).

janni-deler-leg-workout-28minDSC_9001 kopiaHopp-squats, 15 stycken! Gå ner i en benböj och hoppa upp allt du kan, sen ner i en benböj igen! När ni kört 2 varv av varje så lovar jag att ni kommer vara helt slut. ;-) Försök att inte vila så mycket emellan, då blir det riktigt tufft! Ett snabbt träningspass som går att göra hemma, utomhus eller vart som helst. Hoppas ni provar, då får ni säga hur det gick! Kör hårt!! <3

//Jump squats, 15 of them! Sit down in a squat and jump up all you can, then back down in a squat again! When you’ve done 2 rounds of each I promise you that you will be completely done. ;-) Try not to rest too long between the rounds, then it gets super tough! A quick workout that you can do at home, outside or wherever. Hope you try it out, then you have to tell me how it went! Go for it!! <3


25 kommentarer25 kommentarer om “QUICK LEG WORKOUT”

  That post is a really good idea->I like it a looot! It’s good motivation and I always look for something I can do outside the gym.So thanks Janni :)

  Reply

  Superinlägg! Mer av denna sorten tycker jag! Skulle vara bra med ett “magpass” då jag tycker det är svårt att hitta riktigt effektiva övningar som verkligen känns!

  Reply

  Då ska jag försöka fixa det också! :-) Kram!

  Reply

  Thanks for sharing this workout! I did it too and liked it a lot!

  Reply

  toppenbra att du delar med dig, tips behövs alltid! känner mjölksyran redan nu, haha!

  Reply

  Detta var ju toppen! Lätt att göra utan gym o vikter vilket ger träningen en liten skjuts till en början skulle jag säga :) Så himla härligt att köra utomhus också!
  Kram

  Reply

  Ja vad kul! Ska verkligen se till att testa det här under helgens pass ;-)

  Reply

  Så bra övningar. Detta ska jag verkligen testa på hemma :)

  Reply

  Åh va kul! Jag håller faktiskt på med hennes träningsschema just nu och jag fullkomligt älskar det! Man är alltid helt slut efter!
  Älskar din blogg!<3

  Reply

  Jättekul inlägg! Bra förklart också, lätt att förstår när det är både bilder och text.

  Reply

  Ååh jag verkligen ÄLSKAR sådana här träningspass, så himla roligt och effektivt! Kört ditt tabata många gånger :D dock är detta för kallt att köra utomhus nu i Sverige, för trångt hemma och på gymmet tror dom säkert man är galen om man börjar studsa fram och tillbaka sådär intensivt haha;) ska dock lätt spara ner detta till våren! Kramis :D

  Reply

  Nej då, kör på gymmet! Det brukar jag göra, folk får väl glo om dom vill. ;-) Kram!

  Reply

  Dålig stil att lägga ut ett träningsprogram som kayla har gjort och säljer, skulle du tycka det va okey om någon stal det du gjort för att sedan lägga ut det för deras vinning?
  Kul med träningstips men kom på dina egna istället.. :)

  Reply

  Skulle aldrig lägga ut hennes träningsschema, det här är ett pass av hur många som helst. Har fått frågan flera gånger om jag kan dela med mig av hela hennes schema, men det skulle jag aldrig göra eftersom det är hennes business. :-) Ett pass tycker jag är okej, så alla kan prova på och kanske köpa. Kram!

  Reply

  Hadde kanskje vart litt mer “elegant” om du hadde linket til Kaylas side… :)

  Reply

  Självklart, trodde jag gjorde det men måste glömt klistra in länken! Tack för påminnelsen! :-) <3

  Reply

  […] vi passade på att träna lite samtidigt. Jag körde Jannis träningspass som hon skrev om igår (HÄR) och Axel körde lite styrka. Fick testa några övningar och misslyckades på de […]

  Reply

  Hej Janni! Lyssnade på intervjun med dig i den där podcasten (ocensuerad) och måste bara säga att jag tycker du verkar vara så cool och vettig! Och, var är dina träningstights ifrån? Så snygga!

  Reply

  Oh my god, I did this workout yesterday and honestly, I can barely walk today :D Love it, definetely gonna do it again. Thanks for sharing. And btw, I own the same Sauconys :D
  Have a great day, lots of love <3

  Reply

  Okej, nu har jag kört det här passet och halleulja är helt skakis i benen haha! Var bara tvungen att pröva men inte blivit av förrän nu men ska lätt göra det igen

  Reply

  Va åh hela min kommentar kom inte med.. Men tusen tack! Svettades som en gris och antar att jag kommer ha go träningsvärk imorgon hehe. Hoppas Japan är wonderful!

  Reply

Genom att lämna en kommentar är jag införstådd om att eventuella personuppgifter som delas kommer att hanteras i enlighet med denna webbplats Integritetspolicy"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

By submitting my comment I acknowledge that I have read the privacy policy and fully understand its content.